Communicatie

Communicatie

Uit eigen ervaring weet u waarschijnlijk dat de Franse taal beheersen een noodzakelijk voorafgaande voorwaarde is om je gewoonweg te kunnen redden in Frankrijk!

Als u Frans spreekt dan bent u voor uw gevoel al heel ver in het proces om succesvol zaken te kunnen doen in Frankrijk…

Maar bent u zo ver dat u precies weet hoe Fransen denken, hoe ze met elkaar en met buitenlanders omgaan, aan welke waarden en normen ze gehecht zijn…?

Kortom bent u voldoende bekend met al die kleine of grote culturele verschillen die van wezenlijk belang kunnen zijn bij het onderhandelen met Franse ondernemers of klanten?

DHB Office helpt u met het (beter) leren kennen en begrijpen van belangrijke culturele aspecten van de Fransen die u niet kunt negeren, zoals: hiërarchie in het bedrijfsleven en in de omgangsvormen; stiptheid en het plannen van afspraken; het afspreken van termijnen; het belang van het uiterlijk voorkomen; de beleefdheid; de gevoelige of de belangrijke onderwerpen (zoals wijn en voetbal natuurlijk!).

Nadruk op deze culturele- punten en situaties kan worden gelegd tijdens een cursus Frans maar ook in de meer specifieke vorm van een training interculturele communicatie.

Posted in | Reacties uitgeschakeld

Comments are closed.